Maskinisten Nr 3 2020 Reportage 2

Niclas Lundberg

"Niclas längtar efter att få dra igång snösvängen"

I mars köpte Niclas Lundberg hjullastaren Case 621G XT som ett komplement till niotonsgrävaren Case CX75C SR. Nu ser han fram emot att första snön ska falla så att han får användning för det nyinköpta snöbladet.

Niclas Lundberg jobbar med det mesta inom anläggning och tar många jobb med husgrunder, enskilda avlopp och tomtplanering bland annat. 

För ett och ett halvt år sedan köpte han grävmaskinen Case CX75C SR, och när det i början av året blev dags att fundera över en ny hjullastare var valet enkelt.

– Jag är väldigt nöjd med grävmaskinen och med den service som jag har fått från Maskinia. Därför var det självklart att titta på en Case hjullastaren också. Dessutom är det smidigt att ha båda maskinerna från samma ställe, säger Niclas Lundberg, som driver Loftahammars Grävmaskiner AB.

Hjullastaren har idag gått ungefär 400 timmar och är med på i princip varje jobb Niclas gör.

 

 

– Jag har den till väldigt många olika saker; lyfta och lasta med, bära fram material och liknande. Dessutom har jag skaffat en schaktvagn till den, som jag kan även kan transportera grävmaskinen på. 

Det är en smidig lösning där jag får med mig allt jag behöver på en och samma gång, något som är extra viktigt när man jobbar i skärgården och grejerna då och då ska lastas på en pråm. Då vill man inte behöva köra flera gånger för att få med sig allt, säger Niclas Lundberg. 

Till lastmaskinen har Niclas förutom skopa och pallgafflar också en hydraulisk kranarm med räckvidd på nio meter.  – Den använder jag flitigt, bland annat till att lyfta takstolar och limträbalkar med. Jag tycker det funkar bra att lyfta eller lossa tungt med Case 621G, den står pall för det mesta. Jag upplever den mycket stadig och stabil.

Nu väntar han på att vintern ska komma till den småländska skärgården så att den nyinköpta vikplogen ska komma till användning tillsammans med Case 621G.

 

 

– Jag har ett par snöröjningsuppdrag åt samfälligheter, totalt tar en runda för mig 12 timmar och viktiga egenskaper på en maskin för snöröjning tycker jag är komfort, sikt och att det går att få bra värme i den.

Sedan är det bra om den är stark och snabb i transport också, säger Niclas Lundberg. För att kunna transportera sig snabbare har han valt att köpa vinterdäck till lastmaskinen.

– På min förra lastmaskin körde jag med snökedjor, det ger ju i och för sig bra grepp, men man tappar ju en del i hastighet till exempel, säger han. Att hålla sig uppdaterad med nya, fräscha maskiner är viktigt tycker Niclas, som investerade stort på kort tid.

– Jag amorterar hellre lite mer och skruvar lite mindre. Och skulle maskinen gå sönder eller behöva servas så har Maskinia snabb och bra service i området, tillägger han.

 

 

Som maskinpartner skapar vi en bättre framtid för oss och våra kunder

Våra strategiska grundstenar
  • Kompletta leveranser med kunderna i centrum
  • Engagerade och kompetenta medarbetare
  • Kvalitet i allt vi gör
  • Vi håller det vi lovar